Search
Close this search box.

Piškotki in zasebnost

Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletna stran ustvari med vašim obiskom naše strani in jih shrani na vaš računalnik. V piškotkih so shranjene nastavitve za spletno mesto, velikosti besedil, jezik itd. Imamo dve vrsti piškotkov: Piškotki prve osebe, torej spletne strani na kateri se nahajate in piškotki tretjih oseb, ki so nastavljeni iz drugih domen, ki imajo na spletni strani vključene različne vsebine (analize, družabna omrežja, oglasi,…). 

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke
:

Sejni piškotki

Sejni piškotek se ustvari, ko odprete našo spletno stran. Sejni piškotek se uporablja za shranjevanje informacij v primerih kot so izbira jezika, zavihek na katerem se nahajate, velikost besedila, jezik itd. Sejni piškotek se izbriše takoj, ko zaprete okno. 

Trajni piškotki

Trajni piškotki omogočijo, da si spletna stran zapomni vaše osebne nastavitve za daljše časovno obdobje (vaša odločitev o piškotkih, velikosti besedila, ipd.). Trajni piškotek se nastavi za določen čas. Po preteku nastavljenega obdobja se piškotek izbriše in morate ponovno ponoviti določene korake (ponovna potrditev o uporabi piškotkov, ponovna nastavitev velikosti besedila itd.). 

Piškotek
Trajanje
Opis
Domena
wp-wpml_current_language
1 leto
Beleženje uporabnikove izbire jezika spletne strani
zagovornik.si
wpl_user_preference
1 leto
Beleženje uporabnikove izbire nastavitev piškotkov
zagovornik.si
_lscache_vary
2 dni
Litespeed nastavi ta piškotek, da prepreči predpomnjene strani.
zagovornik.si
elementor
vedno
Tema WordPress spletnega mesta uporablja ta piškotek. Lastniku spletnega mesta omogoča implementacijo ali spreminjanje vsebine spletnega mesta v realnem času.
zagovornik.si
PH_HPXY_CHECK
53 let
Ta piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o trenutni seji.
zagovornik.si

Zakaj potrebujete moje podatke in kaj z njimi počnete?

Vaše podatke potrebujemo za delovanje kontaktnega obrazca. Vaše podatke uporabljamo izključno za komunikacijo (prejemanje ter pošiljanje sporočil) z vami.

Katere moje osebne podatke obdelujete?

O vas hranimo naslednje podatke: Vaše ime, priimek, vaš e-naslov ter vašo telefonsko številko.

Kako zbirate podatke o meni?
Podatke nam posredujete ob uporabi kontaktnega obrazca.

Kako dolgo hranite moje osebne podatke?
Osebne podatke obdelujemo v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler je to potrebno za dosego ciljev kontakta oz. komunikacije.

Ali moje osebne podatke delite z drugimi organizacijami?

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo, oziroma jih ne delimo z drugimi organizacijami. Osebnih podatkov ne izvažamo v tretjo državo.

Kdo ima dostop do mojih osebnih podatkov?

Dostop do vaših osebnih podatkov imajo pooblaščene osebe Zagovornika načela enakosti.

Kakšne so moje pravice in kako jih uveljavljam?

S pisno zahtevo, poslano na naslov Zagovornik načela enakosti, Železna cesta 16, 1000 Ljubljana ali na gp@zagovornik-rs.si lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.