Search
Close this search box.

Pokličite 080 81 80 za svetovanje

Če menite, da ste bili diskriminirani, lahko podate prijavo za obravnavo diskriminacije. Lahko pa najprej pišete Zagovorniku ali pokličete na Zagovornikovo brezplačno telefonsko številko 080 81 80 in možnosti ukrepanja preverite v pogovoru s svetovalci Zagovornika.

Svetovalci bodo najprej proučili primer in presodili, ali ga Zagovornik lahko obravnava ali pa je za to pristojen drug državni organ.

Če zadeva sodi v pristojnost Zagovornika, vam bodo svetovalci svetovali, vam pojasnili možnosti ukrepanja, nato pa boste skupaj poiskali tudi najprimernejši način odziva.

Če se izkaže, da pravice do varstva pred diskriminacijo že uveljavljate tudi v sodnih ali upravnih postopkih, vam Zagovornik lahko svetuje, kako v teh postopkih izpostaviti vprašanja diskriminacije, in vam pomaga pri pisanju dopisov.

Zagovornik vas lahko informira o tem, ali je možno in kako izpodbijati izide postopkov pred drugimi organi, če niste zadovoljni z izidi teh postopkov. Zagovornik vam bo lahko svetoval tudi v primeru, ko menite, da ste bili v teh postopkih pred drugimi organi diskriminirani.

Če boste Zagovornika prosili za svetovanje na področju, ki ne sodi v pristojnost organa za enakost, vas bo usmeril na drug pristojni organ oziroma vam svetoval o drugih možnih ukrepih.

 

Imate vprašanje?

Pokličite nas na brezplačno številko
080 81 80

vsak delovni dan od 10:00 do 12:00
ob sredah tudi od 15:00 do 18:00

Pišite nam

gp@zagovornik-rs.si