Search
Close this search box.

Priporočilo Zagovornika načela enakosti glede ukrepov za ljudi z invalidnostmi, ki zaradi zdravniške stavke ne morejo podaljšati vozniških dovoljenj

23. 2. 2024
Priporočilo
Status priporočila: Neuresničeno

Ambulanta za voznike s posebnimi potrebami, ki deluje v okviru Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča zaradi stavke zdravnikov obratuje v omejenem obsegu, kar onemogoča normalno življenje vsem invalidom, ki vozijo ali bi radi vozili, pa jim je vozniško dovoljenje poteklo ali ga želijo šele pridobiti, in so stari med 18 in 65 let. Ministrstvu za notranje zadeve je zato priporočil, naj bo ljudem z invalidnostmi s poteklim vozniškim dovoljenjem zaradi zagotavljanja njihovih osnovnih pravic vseeno dovoljeno voziti v času, ko veljavnosti dovoljenja ne morejo podaljšati zaradi stavke zdravnikov.

Neuresničeno priporočilo:

1. Zagovornik načela enakosti priporoča MNZ, da zagotovi, da bo ljudem z invalidnostmi s poteklim vozniškim dovoljenjem zaradi zagotavljanja njihovih osnovnih pravic vseeno dovoljeno voziti v času, ko veljavnosti dovoljenja ne morejo podaljšati zaradi stavke zdravnikov.